Powerplay mål fällde Redhawks i Småland
Publicerad: 2018-04-06
Matchrapport
VÄXJÖ. Redhawks tog för första gången ledningen i en match i semifinalserien mot Växjö Lakers, men det räckte inte. En tidig kvittering i andra perioden följdes upp med ett nästan lika tidigt powerplaymål i början av tredje för hemmalaget. Därefter jagade Redhawks kvittering, men lyckades inte få in pucken.

{!A}

För fösta gången den här matchserien var det Redhawks som tog ledningen. I slutskedet av öppningsperioden, där det var hemmalaget som hade mest puck och flest skott på mål, var det Rhett Rakhshani som satte Redhawks i förarsätet.

Axel Wemmenborn tog sig runt på kanten och knäppte ett bra skott på bortre benskyddet och Rakhshani dök på returen.

Redhawks stod för en bra bortaperiod och Jonas Gunnarsson, som gjorde sin första match mellan stolparna i semifinalserien, svarade för ett fint målvaktsspel.

Inte ens Gunnarsson kunde emellertid stå emot i början av andra. Redhawks tappade puck på egen blålinje och Andrew Calof kom fri. 1-1 var ett faktum - och resultatet stod sig hela vägen.

Johan Olofsson var den som var närmast utdelning, men han fick inte en fair chans att komma till avslut på ett friläge.

Historien skulle dessvärre upprepa sig i början av tredje perioden, där Redhawks inledde i numerärt underläge. Grundseriens poängkung, Elias Pettersson, fick tid på sig att sikta och hittade nätet.

Därefter jagade Redhawks en kvittering, men fler mål letade sig inte in i Växjökassen denna kväll.

Hemmalaget spikade slutresultatet till 3-1 när Redhawks satsade allt på ett kort och lyfte målvakten.

Läget är ytterst tufft för Redhawks inför fortsättningen. Det är 0-3 i matcher och ett måste att vinna i Malmö Arena på söndag eftermiddag. Ge spelarna stödet de förtjänar i hemmaborgen - dina biljetter köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SM-semifinal Växjö vs. Redhawks (0-1, 1-0, 2-0)

16:28 0-1 Rhett Rakhshani (Wemmenborn, Warg)

20:33 1-1 Andrew Calof (Rasmussen)

40:37 2-1 Elias Pettersson (Rasmussen, Calof) PP1
58:52 3-1 Linus Fröberg (Kiiskinen) ENG

Skott: 32-23 (18-7, 7-7, 7-9)
Publik: 5 750 personer