Redhawks föll efter förlängning
Publicerad: 2020-09-10
Redhawks föll efter förlängning i kvällens hemmamatch. Efter att Växjö Lakers först kvitterat med bara 0,3 sekunder kvar att spela kunde gästerna sedan avgöra i powerplay i det efterföljande förlängningsspelet.

Redhawks såg länge ut att gå mot en ny seger på försäsongen. Men med bara tiondelar kvar att spela lyckades Växjö kvittera. Därefter var det också gästerna som drog det längsta strået i förlängningen.

Publiken, de 50 på plats, fick se ett målkalas direkt i den första perioden. Efter att Redhawks öppnat starkt var det ändå gästerna som sköt första målet. Inom loppet av tolv minuter sköt lagen tre mål vardera och det var oavgjort, 3-3, efter 20 spelade minuter.

Då hade framför allt Fredrik Händemark svarat för en fin individuell prestation, där han tog pucken på egen blålinje och gled igenom Växjöförsvaret innan han lirkade in pucken bakom Viktor Fasth.

Den andra perioden kom att gå i vågor. Båda lagen hade långa anfall där Redhawks bjöd på det allra längsta snurret. Det gav ett powerplay som också resulterade. Emil Sylvegård styrde in ledningsmålet fram till 4-3.

Carl Persson fixade femman när han bröt en passning bakom offensiv målbur och snabbt tryckte in pucken via köksvägen.

Men gästerna lyckades komma tillbaka. Richard Gynge blev Växjös store man när han strax efter Perssons mål reducerade och sedan var den som kvitterade 0,3 sekunder från slutet.

När Växjö fick med sig en utvisning i förlängningen kunde de sedan avgöra i spel fyra mot tre. Ett mål som även det föll sent, med knappt tre sekunder kvar till straffläggning.

Nya tag på träningen i morgon innan det, nästa fredag, väntar genrep. Då står Växjö Lakers åter för motståndet. Den gången i Vida Arena.

MATCHFAKTA, Uppladdningen Redhawks vs. Växjö Lakers 5-6 sd (3-3, 1-0, 1-2, 0-1)

5:09 0-1 Ludvig Nilsson (Eronen)
8:28 1-1 Fredrik Händemark (Jensen Aabo, Persson)
9:55 2-1 Ponthus Westerholm (Sylvegård)
10:18 2-2 Richard Gynge (Rosén, Pettersson)
12:34 3-2 Christoffer Forsberg (M Lauridsen, Magnusson)
16:48 3-3 Jack Drury PP1

36:28 4-3 Emil Sylvegård (Ponthus, Pathrik) PP1