• Huvudsponsorer

En månad till lottningen av CHL

16 april 2018 13:55
CHL

Efter att samtliga Redhawksspelare haft sina individuella samtal efter den avslutade säsongen känns hösten och matcherna under 2018-19 ganska långt borta. Men faktum är att det bara är en månad kvar till lottningen av Champions Hockey League, en turnering som sedan drar igång redan den 30 augusti.


För andra säsongen i rad kommer Redhawks att medverka i Champions Hockey League och ställas mot de bästa lagen i Europa.

I dag är det exakt en månad kvar till det första viktiga datumet i nästa säsongs upplaga av turneringen. Den 16 maj är det nämligen dags för lottning i Royal Arena på andra sidan Öresund, i Köpenhamn.

Redhawks är ett av fem svenska lag som medverkar i turneringen och kommer att försvara de blågula färgerna tillsammans med Växjö Lakers, Djurgården, Skellefteå och Frölunda. För första gången sedan turneringen föddes för fyra år sedan var det inte ett svenskt lag som lyfte pokalen i våras. Det ska det bli ändring på under 2018-19.

Utöver SHL-lagen gör även klubbar från 13 andra länder upp om pokalen; Finland (5 lag), Tjeckien (4), Schweiz (4), Tyskland (3), Österrike (3), Slovakien (1), Vitryssland (1), Norge (1), Storbritannien (1), Danmark (1), Frankrike (1) och Polen (1). Dessutom deltager vinnaren av Continental Cup.

30 lag är redan klara för spel i Champions Hockey League under den kommande säsongen. Två platser finns kvar att slåss om, platser som är vigda åt den danska och slovakiska mästaren. I Danmark gör Herning Blue Fox och Aalborg Pirates medan det står mellan Dukla Trencin och Banska Bystrica i Slovakien. Inom en snar framtid vet vi vilka som blir de sista lagen in i turneringen.

Innan det är dags för lottningen den 16 maj ska de 32 kvalificerade lagen delas in i fyra olika seedningspotter, som kommer att ligga till grund för vilka grupper lagen fördelas i. Ett lag från vardera seedningspott kommer att lottas in var och en av de åtta grupperna. I stort sett är det sedan fri lottning utifrån dessa grunder. Det enda som inte får ske är att lag från samma land lottas in i samma grupp.

Det finns ett par datum, utöver onsdagen den 16 maj, som är viktiga. Speldagarna från premiären till finalen är redan satta och även om det dröjer ett tag innan det står klart exakt vilka dagar Redhawks kommer att spela finns här dagarna att skriva in i kalendern.

I fjol slutade CHL-äventyret i åttondelsfinal med uttåg mot tjeckiska Trinec. Den här säsongen tar vi oss ännu längre i Europa.