Äntligen seger - och Redhawks klart för slutspel
Publicerad: 2021-03-31
I den avslutande matchen på Redhawks drygt veckolånga bortaturné kom också en efterlängtad seger. I kvällens bortamatch mot Färjestad var det Redhawks som stod för målen och vann 2-1 - en seger som också innebär att Redhawks definitivt är klart för slutspel.

Till kvällens bortamatch mot Färjestad - Redhawks femte på bara åtta dagar - valde tränarna att dra tillbaka styrkorna något och täta till i mittzon. Det gav resultat. Redhawks förmådde att få stopp på Färjestad anfall på ett effektivt sätt.

När Pathrik Westerholm snappade åt sig en puck efter sex minuter lyckades Emil Sylvegård trycka in ledningspucken.

Den ledningen höll Redhawks också, när Färjestad hade svårt att skapa chanser. Värmlänningarna förde förvisso spelet under öppningsakten, men Redhawks tog över i andra. Då var det Redhawks som skapade de få chanser som uppstod i matchen och med ett par minuter kvar till pausvilan kunde Matt Puempel trycka in kvällens andra mål.

Det resultatet stod sig länge. Men i slutsekunderna av ett numerärt överläge lyckades Färjestad få utdelning. Ett skott styrdes olyckligt in via en Redhawksklubba.

Fler mål än så bjöd inte kvällen på. Redhawks tog den efterlängtade segern.

Vinsten innebär inte bara tre poäng. Den betyder också att Redhawks säkrat niondeplatsen i tabellen och är klart för SM-slutspel - där det mycket väl kan bli Färjestad som står för motståndet i åttondelsfinalen, som inleds på annandag påsk.

MATCHFAKTA, SHL Färjestad vs. Redhawks 2-1 (0-1, 0-1, 1-0)

6:11 0-1 Emil Sylvegård (Pathrik)

37:07 0-2 Matt Puempel (Persson, Järvinen)

49:50 1-2 Olle Lycksell (Viksten, Ejdsell) PP1

Skott: 16-13 (8-4, 3-9, 5-0)