Damerna segrade i sitt genrep
Publicerad: 2021-09-24
Under torsdagskvällen genomförde även Redhawks damer sin sista träningsmatch inför premiären i DamEttan Södra om en dryg vecka. Mot Lunds U15-killar blev det till slut seger med 5-4. – Sista perioden var vår bästa, säger tränare Calle Wendt.

Fem försäsongsmatcher har genererat fem segrar för Redhawks inför seriepremiären i DamEttan Södra. I gårdagens genrep mot Lunds U15-killar vände Redhawks på tillställningen och vann till slut med uddamålet, 5-4.

Huvudtränare Calle Wendt var inte helt nöjd med hur det såg ut inledningsvis, men spelet tog sig ju längre matchen led.

– Känslan var att vi inte var helt påkopplade i början av matchen. Under andra halvan av den andra perioden började vi hitta vårt spel allt mer och då lyckades vi också gå ikapp och kvittera till 3-3, säger han.

I den tredje perioden lyckades Redhawks sedan avgöra matchen.

– Den sista perioden var helt klart vår bästa. Kul att hårt jobb lönar sig till slut. Nu längtar vi efter att få dra igång säsongen på allvar, säger Wendt avslutningsvis.

Det dröjer ytterligare en dryg vecka innan tävlingssäsongen inleds. Hvidovre står för motståndet i seriepremiären, som spelas på Malmö Isstadion tisdagen den 5 oktober med nedsläpp kl 19:30.

{!A}

Christian Winnberg