Redhawks bärgade säsongens andra seger
Publicerad: 2019-09-28
Det blev ny seger för Malmö Redhawks i Malmö Arena. Under lördagen vann Redhawks med 4-1 mot Örebro.

Under lördagseftermiddagen tog Malmö Redhawks sin andra seger för säsongen när Örebro besegrades med 4-1.

Den första perioden var jämn men när Redhawks fick ett powerplay nio och en halv minut in i första perioden såg Emil Molin till att ge Redhawks ledningen i matchen när han snappade upp en puck framför Örebros målbur och tryckte in pucken i mål.

Mellanperioden var spelmässigt lik de första tjugo minuterna av matchen, men till skillnad från första perioden bjöd andra perioden på fler mål än ett. Först såg Carl-Johan Lerby till att dubbla Redhawks ledning till 2-0 efter ett skott strax innanför blålinjen, men efter drygt fjorton minuters spel reducerade Örebro genom Ryan Stoa. Några minuter senare såg Lars Bryggman till att utöka Malmös ledning till 3-1 efter ett flygande anfall. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka i den tredje perioden och i slutminuterna ådrog sig Redhawks ett lagstraff då hemmalaget var för många spelare på isen. I samband med detta begärde Örebro timeout och spelade sex mot fyra. Då erövrade Christoffer Forsberg pucken i egen zon och skickade in matchens sista mål, 4-1, i öppen målbur från den egna blålinjen.

Redhawks nästa match är torsdagen den tredje oktober när Växjö Lakers står för motståndet på bortais. Nästa hemmamatch är den tionde oktober, när Skellefteå kommer på besök.

MATCHFAKTA, SHL Redhawks vs. Örebro 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

10:22 1-0 Emil Molin (Händemark) PP1
27:29 2-0 Carl-Johan Lerby (Jensen, Jensen Aabo)
33:49 2-1 Ryan Stoa (Irving, Boucher)
36:13 3-1 Lars Bryggman (Händemark, Storm)
55:59 4-1 Christoffer Forsberg SH1 ENG

Skott: 22-22 (12-8, 6-8, 4-6)
Publik: 5 403 personer (Malmö Arena)