Försäsongens första förlust ett faktum
Publicerad: 2021-08-28
För första gången den här säsongen vet Redhawks hur det känns att inte kliva ifrån en match som vinnare. I den andra och avslutande gruppspelsmatchen i Skoda Trophy fick Redhawks se sig besegrat av Västerås. Därmed väntar match om femteplats klockan 10 i morgon förmiddag.

Försäsongens segersvit stannade på fyra för Redhawks. I eftermiddagens möte med Västerås, den andra gruppspelsmatchen i Skoda Trophy, fick Redhawks se sig besegrat.

Inledningsvis var det ändå Redhawks som var piggast - trots att 13 ordinarie A-lagsspelare var frånvarande från laguppställningen. Matchuret hann upp på en kvart innan Dennis Svensson, Kristianstadlånet, tryckte in en stenhård backhand från nära håll.

Redhawks hade också bud på en ökat ledning. Stora delar av spelet förlades till den offensiva zonen under matchens första hälft medan Västerås ofta skickade långa puckar för att gå på kontring.

Till slut fick gästerna utdelning på just det där. En spelvändning innebar att matchen var kvitterad och resultattavlan visade 1-1 inför den avslutande tredjedelen.

Väl där var det Västerås som gjorde målen. Motståndaren hittade nätet tre gånger om under period tre och Redhawks fick därmed se sig besegrat den här eftermiddagen.

Förlusten innebär också att Redhawks slutar trea i gruppen och att det i morgon väntar spel om femteplatsen i turneringen. Då står Södertälje för motståndet i en match som börjar redan klockan 10 på förmiddagen.

MATCHFAKTA, Skoda Trophy Redhawks vs. Västerås 1-4 (1-0, 0-1, 0-3)

15:42 1-0 Dennis Svensson (Engstrand, Lerby)

35:13 1-1 Jimmie Jansson (Zetterberg, Lavoie)

42:58 1-2 Alexander Lunsjö (Zetterberg)
47:38 1-3 Mathias From (Bergman, Karlsson)
52:24 1-4 Mathias From (Karlsson, Bergman)

Skott: 30-20 (8-5, 11-7, 11-8)
Publik: personer (Scaniarinken)

{!A} {!B}

Christian Winnberg