• Huvudsponsorer

Lördag Lör 8 December Dec
Söndag Sön 9 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Söndag Sön 16 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Söndag Sön 10 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb

Andreas Thuresson ser ett nytt Malmö Redhawks

17 september 2015 10:19

Efter att ha gjort sin första hela A-lagssäsong 2006/2007 lämnade Andreas Thuresson Malmö Redhawks för att pröva lyckan i Nashville Predators organisation. Nu, åtta säsonger senare, är han hemma igen och är en av Redhawks nyckelspelare inför återkomsten i SHL, som sker i Gävle i kväll.


Senast Malmö Redhawks var en del av SHL, eller dåvarande Elitserien, slog en kille från Tyringe igenom med dunder och brak. En då 18-årig ytterforward var en av lagets främsta spelare under en säsong som var tuff för Redhawksoch till slut innebar degradering till HockeyAllsvenskan. Nu är Andreas Thuresson hemma igen i Skåne igen, i ett annat Malmö Redhawks.

– Det är helt annorlunda nu jämfört med då, från allt att vi spelar i arenan till att organisationen är helt förändrad. Klubben tänkte om för några sedan och det känns riktigt bra med den ledning som finns nu. Vi har en god stämning i omklädningsrummet och ett bra driv på träningarna.

Sedan flytten över Atlanten för ett knappt årtionde sedan har mycket hänt med Andreas Thuresson.

– Tiden i Nordamerika var mycket utvecklande för mig. Jag var väldigt ung när jag åkte över till USA och där borta var det ett stort fokus på många av spelets små detaljer, allt från åkriktningar i egen zon till var och hur man skulle skjuta. Det jag lärde mig under mina fem år där har gjort mig till en bättre hockeyspelare.

Andreas Thuresson, som är den svensk som gjort flest AHL-matcher genom tiderna, har också fått känna på hur det är att kämpa för att ta en plats i världens bästa hockey – och han har fått känna på skillnaderna mellan hockeyns finrum och den inte lika privilegierade farmarligan.

– När man hamnar i AHL så får man till stor del ta hand om sig själv, med hjälp av killarna i laget. I NHL är allt serverat och man blir omhändertagen på ett väldigt fint sätt.

Under sina fyra säsonger i Nashvilles organisation träffade Andreas sin fru. Paret har etablerat en bas i hennes hemstad, Milwaukee, och väntar nu sitt första barn.

– Det ska bli oerhört kul och det blir ett nytt kapitel i livet.

I det hockeymässiga livet har han redan nu intagit en papparoll och vill vara en av lagets ledare.

– Jag försöker att vara en ledare både på och utanför isen, men stommen är kvar sedan fjolårssäsongen och de visar vägen och hjälper oss nya att komma in i vårt spelsystemet.

Spelsystemet är också något som han suttit allt mer ju längre försäsongen gått och Thuresson ser många uppsidor i.

– Vi åker oerhört mycket skridskor och det känns som att vårt sätt att spela kan utveckla mig ytterligare. Det var dessutom en stor anledning till att jag valde Malmö, att jag kan bli en bättre spelare tack vare de tränare som vi har här. Det har varit jobbigt inför säsongen men jag har kommit allt bättre in i det ju närmre dagens SHL-premiär vi kommit.

Det är en premiär han verkligen ser fram emot. Och lördagens första SHL-match i Malmö Arena, mot Örebro, är något som lockar extra mycket.

– Det ska bli grymt häftigt att få komma in på isen i Malmö Arena och spela inför mycket folk. Jag hoppas att många kommer och hejar på oss, att det kommer ännu fler än under fjolårssäsongen.

– Malmö har utvecklats till en stor idrottsstad, med MFF i Champions League igen och med oss SHL. Förhoppningsvis kan vi få lika bra tryck i arenan som fotbollen har på sina matcher. Jag var på ett av derbyna mot Rögle i våras och det kommer att vara väldigt inspirerande att spela med det trycket i arenan.