Drömstart bakom Redhawks seger
Publicerad: 2020-11-14
Redhawks flög ut under den första perioden av dagens hemmamatch mot Brynäs. Emil Sylvegård gjorde ett tidigt ledningsmål innan powerplay levererade tre gånger om under öppningsakten. Till slut skrevs segersiffrorna till hela 7-2.

Redhawks fick en perfekt start i dagens hemmamatch. Med bara två och halv minut satte Emil Sylvegård ledningsmålet när han slet sig loss på ett friläge.

Därifrån rann det på. Redhawks gjorde ytterligare tre mål - samtliga i powerplay - innan den första pausvilan.

Andraperioden har varit ett problemområde tidigare under säsongen och det kuggade inte riktigt i idag heller. Brynäs fick en chans att till viss del komma tillbaka in i matchen, via två mål. Men i dag har Redhawks bestämt sig - det skulle bli seger.

Till slut var det inget snack om saken. När Lars Bryggman styrde in femman i den tredje perioden var det spiken i kistan.

Därefter fyllde Redhawks på med ytterligare två mål och segersiffrorna skrevs till slut till hela 7-2.

Värt att notera är att Patrik Hersley svarade för en bomb i powerplay när han sköt sitt första mål sedan återkomsten. Och Ponthus Westerholm som lämnade isen med inte mindre än fyra assistpoäng.

Artikeln presenteras i samarbete med Malmö Redhawks stolta partner Badshop.

MATCHFAKTA, SHL Redhawks vs. Brynäs 7-2 (4-0, 0-2, 3-0)

2:31 1-0 Emil Sylvegård (utan assist)
9:51 2-0 Jan-Mikael Järvinen (Händemark, Ponthus) PP2
11:05 3-0 Lars Bryggman (Ponthus, Hersley) PP1
17:49 4-0 Patrik Hersley (Händemark, Ponthus) PP1

27:30 4-1 Patrik Berglund (Ölund, Hedberg)
36:25 4-2 Patrik Berglund (Molin, Rödin) PP1

45:05 5-2 Lars Bryggman (Ponthus, Händemark)
48:04 6-2 Joe Veleno (Backman, O Lauridsen)