Redhawks föll - för första gången i höst
Publicerad: 2019-12-01
Efter tio raka trepoängare föll Redhawks i dag med uddamålet i bortamötet med Karlskrona, i DamEttan Södra. Hemmalaget sköt matchens enda mål i inledningen av den tredje perioden.

För första gången den här säsongen vet Redhawks hur det känns att förlora i DamEttan Södra. Efter att ha gått rent under de tio inledande omgångarna väntade i dag tuffast möjliga motstånd.

Tabelltvåan Karlskrona, som vann serien i fjol, stod för motståndet i Blekinge och det blev en tight match.

Redhawks inledde starkt, skapade en hel del och hade många skott på mål direkt i den första perioden. Men utan att få hål på duktiga Julia Karlsson i Karlskronakassen.

Just det, att få in pucken, kom att bli det som fällde Redhawks i dag. För Karlsson växte ut till en stor matchvinnare när hon räddade samtliga 38 Redhawksskott.

Istället var det hemmalaget som sköt matchens enda mål. Tidigt i den tredje perioden kunde Kathryn Kennedy trycka in det matchvinnande målet.

Resultatet innebär fortfarande att Redhawks toppar tabellen, nu med fyra poängs marginal med en match mer spelad än Karlskrona.

Om en vecka väntar äntligen hemmamatch. På söndag kl. 17 tar tjejerna emot Troja/Ljungby på Malmö Isstadion. I vanlig ordning är det fritt inträde. Kom och heja fram tjejerna till nya poäng.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra Karlskrona vs. Redhawks 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

42:18 1-0 Kathryn Kennedy (Wahlfried, Partos)

Skott: 29-38 (6-15, 12-14, 11-9)
Publik: 149 personer (NKT Arena Karlskrona)

{!A} {!B}

Christian Winnberg