Alsenfelts storspel bäddade för seger
Publicerad: 2019-10-03
Redhawks tog andra raka vinsten, när Växjö Lakers besegrades på bortais. Oscar Alsenfelt var kvällens stora nyckelspelare. Redhawkskeepern stoppade 35 av 36 skott när segersiffrorna skrevs till 4-1.

I kväll spelade Redhawks hem sin andra raka seger. Borta mot Växjö Lakers var det Redhawks som svarade för målen framåt, när Oscar Alsenfelt stängde butiken.

För det var faktiskt hemmalaget som inledde starkast och under samt i efterdyningarna av ett numerärt överläge hade smålänningarna bud på ett ledningsmål flera gånger om. Men Alsenfelt kom upp med flera stora räddningar.

Istället var det Carl-Johan Lerby som gav Redhawks ledning - mycket tack vare Daniel Rahimi, som styrde in skottet i egen bur. Det var en lyckominut, där i slutet av den första perioden. För bara 48 sekunder senare briljerade Frederik Storm i powerplay och lirkade in tvåan.

Den andra perioden blev mållös, men i tredje förmådde Växjö att få hål på Oscar Alsenfelt. Det iscensatte en kvitteringsjakt för hemmalaget - men fler mål släppte inte Alsenfelt i kväll. Han stoppade 35 av 36 skott och var den stora nyckeln till seger.

I slutminuterna var det två backar som såg till att säkra segern. Både Niklas Arell och Jesper Jensen Aabo sköt säsongens första mål när Växjö valt att lyfta sin keeper.

Segern var Redhawks första på bortaplan. På lördag går vi för nästa, när Linköping väntar på bortais, en match som sänds på TV4. Därefter är det äntligen dags för hemmamatch igen. Dina biljetter till matchen mot Skellefteå köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL Växjö Lakers vs. Redhawks 1-4 (0-2, 0-0, 1-2)

16:05 0-1 Carl-Johan Lerby (Olofsson, Björk)
16:53 0-2 Frederik Storm (Sylvegård, Görtz) PP1

46:39 1-2 Richard Gynge ()
58:48 1-3 Niklas Arell ENG
59:58 1-4 Jesper Jensen Aabo ENG

Skott: 36-24 (9-11, 11-7, 16-6)
Publik: 4 102 personer (Vida Arena)