Ny bortaseger för Redhawks
Publicerad: 2021-09-16
Redhawks har inlett SHL med två raka bortamatcher. Dessa har också resulterat i dubbla trepoängare. I kväll blev det seger i bortamötet med Oskarshamn, som slogs tillbaka med 5-2.

Det blev en vild inledning på kvällens bortamatch mot Oskarshamn, dit Redhawks kom med en premiärseger i ryggen. Det var också Redhawks som öppnade matchen piggast. Och när hemmalaget ådrog sig kvällens första utvisning kom också ledningsmålet.

Över tio år har hunnit passera sedan det hände senast, men när Marcus Sylvegård hittade hans blad framför kassen så var Carl Söderberg målskytt i en tävlingsmatch för Redhawks igen.

Öppningsakten bjöd på hela fem mål. Oskarshamn kvitterade i powerplay innan Marcus Sylvegård pricksköt i krysset. Hemmalaget kvitterade på nytt, men det var ändå Redhawks som gick till pausvila med en uddamålsledning. I numerärt underläge åkte Christoffer Forsberg sig till ett friläge och tryckte in en backhand.

Marcus Sylvegård var sannerligen i blickfånget under de inledande 20 minuterna. Assist på Söderbergs mål innan han själv prickade in ett. Sen avslutade han perioden med att sitta av en femminutersstraff - något som innebar att han fullbordade ett Gordie Howe-hattrick.

Matchen lugnade ned sig en aning efter den galna inledningsperioden. Även om det verkade som att det skulle fortsätta på den inslagna vägen när Carl Persson satte fyra i Redhawks andra powerplay för kvällen.

Men det målet skulle faktiskt visa sig bli det sista som gjordes, så länge det fanns målvakter i båda målen. En starkt spelande Daniel Marmenlind släppte nämligen inte in fler puckar utan kom istället upp med ett par riktigt stora räddningar - och hade dessutom assist på Perssons mål.

I den tredje perioden hade Redhawks bra kontroll på händelserna och när Oskarshamn satsade på spel sex mot fem kunde Emil Sylvegård stänga butiken.

På lördag väntar hemmamatch, när Färjestad gästar i hemmapremiären. Du säkrar din plats här >>

MATCHFAKTA, SHL Oskarshamn vs. Redhawks 2-5 (2-3, 0-1, 0-1)

4:50 0-1 Carl Söderberg (M Sylvegård, Ryan) PP1
6:42 1-1 Cameron Brace (Pilö, Rosdahl) PP1
7:46 1-2 Marcus Sylvegård (M Lauridsen, Lassen)
11:04 2-2 Johan Johnsson (Engström, Norell)
13:35 2-3 Christoffer Forsberg (Olofsson) SH1

23:52 2-4 Carl Persson (Pathrik, Marmenlind) PP1

57:56 2-5 Emil Sylvegård (Bouma, Söderberg) ENG