• Huvudsponsorer

Traditionsenligt Malmöderby inleder säsongen

16 augusti 2017 17:34
Inför match

Under torsdagskvällen är det dags, säsongens första match är kommen. Redhawks ställs traditionsenligt mot IK Pantern på Malmö Isstadion - ett startskott för hockeysäsongen där två av landets hetaste lag ställs mot varandra i en härlig derbymatch.


Över fyra månader har hunnit passera sedan Redhawks senaste spelade match, men nu är det äntligen dags igen. I morgon drar säsongen 2017-18 igång med det traditionsenliga Malmöderbyt mot IK Pantern, en match som signalerar startskottet för båda lagens säsonger.

Tio dagar har hunnit passera sedan Redhawks ispremiär och nu är killarna laddade för att göra annat än att bara träna.

– Det ska bli jättekul att komma igång med matcherna. Några av våra konkurrenter i SHL har redan kommit igång och nu kliar det i fingrar och fötter, både på spelarna och oss ledare, säger Martin Filander inför matchen, som är nöjd med det tempo han fått se under träningarna;

– Vi har en del att jobba med i våra grunder, kring positioner på banan och kemin i formationerna. Farten har dock varit väldigt bra ända från starten och jag hoppas att vi kan ta med oss det ut till match i morgon.

Under de knappa två veckorna som Redhawks varit igång på is har tränarna byggt bakifrån.

– Det är grunderna vi har jobbat på, främst i försvarsspelet, så att vi har något att falla tillbaka på. Vi har också haft mycket matchspel på träningarna för att få in just matchbeteendet i muskelminnet igen efter några månader utan matchande, berättar Filander.

Sedan avancemanget till HockeyAllsvenskan har IK Pantern varit ett lag för den övre halvan och Redhawks assisterande tränare tycker att morgondagens motståndare ser vassa ut även till denna säsongen.

– De ser ut att ha ett bra lag i år igen, även om de bytt ut en del spelare. Men jag tror att Pantern blir ett spännande och intressant lag även under den här säsongen - och vart de står redan i morgon.

Och han förväntar sig att de spelar på samma sätt som under den framgångsrika fjolårssäsongen.

– Taktiskt tror jag att de spelar på liknande sätt. Det har varit ett framgångsrecept för dem och jag har svårt att se att de ska vända upp och ner på allt, precis som inte vi heller gör det, menar Filander.

De två senaste årens säsongsinledande derbyn har slutat med att Redhawks nollat Pantern. Någon uttalad målsättning, att göra det även i morgon, finns inte.

– Nej, det är inte något särskilt vi går för. Vi vill så klart vinna, men det viktigaste är prestationen, att vi vågar släppa loss.

Till matchen hoppas Martin Filander att så många spelare som möjligt får chansen att säsongsdebutera.

– Vi kommer försöka spela alla som är tillgängliga och vilka som är det, det vet vi under morgondagen.

Nedsläpp sker klockan 19:00 på Malmö Isstadion i morgon, torsdag. För info kring biljetter, klicka här!