Redhawks kunde inte förvalta ledningen
Publicerad: 2018-12-09
MALMÖ. Redhawks var i förarsätet under stora delar av kvällens hemmamatch mot serieledande Karlskrona i DamEttan Södra, men gästerna kunde kvittera sent. I den avgörande straffläggningen var det sedan Karlskrona som drog det längsta strået och Redhawks fick nöja sig med en poäng i toppmötet.

Söndagskvällen bjöd på ett riktigt toppmöte i DamEttan Södra när Redhawks tog emot serieledande Karlskrona. I matchupptakten såg det ut som om tjejerna hade spanat på gårdagens SHL-match. Redhawks tvingades till spel i tre mot fem under hela 1:46 - och klarade det utan problem.

Det var ändå gästerna som tog ledningen när Reka Partos hittade rätt från en position tätt inpå Redhawkskassen. Gästernas ledning blev dock kortvarig. Josephine Asperup såg till att det var kvitterat i pausvilan.

I den andra perioden höjde Redhawks tempot. Emily Kristoffersen smällde iväg ett skott från blå, som fick hjälp på vägen av en Karlskronaklubba innan pucken letade sig in i mål. När Marlene Frandsen lite senare laddade den stora bössan och tryckte in 3-1 såg det ut som om Redhawks ryckt till sig en ledning som man skulle kunna förvalta under resterande del av matchen. Men då gäller det att hålla koll på Karlskronas skyttedrottning Deanna Morin. I powerplay var det just hon som reducerade - och det var också det sista vi fick se från henne i kväll.

Bara sekunder senare drabbade nämligen Morin ihop med Redhawks speedkula Jessica Nilsson och båda tjejerna fick matchstraff.

Redhawks klev in till den tredje perioden med en uddamålsledning, men fick samtidigt chans till två minuters spel i fem mot tre. Då smällde det. Josephine Asperup sköt sitt andra för kvällen och Redhawks var tillbaka i ett tvåmålsöverläge - men gästerna skulle komma tillbaka.

Eliza Snider fick chansen på straff, men lyckades inte överlista Lisa Jensen. När Kate Lumely fick ett friläge mindre än en minut efter straffen kunde Jensen dock inte stå emot. Och i slutminuterna kom också kvitteringen, i ett powerplay, när bara 1:20 återstod till slutsignalen.

För andra gången den här hösten var det straffar som fick avgöra en match mellan Redhawks och Karlskrona. Efter att Redhawks vunnit i Blekinge tidigare, så var det i kväll Karlskrona som tog revansch. Redhawks fick därmed nöja sig med en poäng.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra Redhawks vs. Karlskrona 4-5 (1-1, 2-1, 1-2, 0-0, 0-1)

13:04 0-1 Reka Partos (Wahlfried)
16:48 1-1 Josephine Asperup (Bau Hansen) PP1

24:21 2-1 Emily Kristoffersen (Bau Hansen)
35:40 3-1 Malene Frandsen (Bau Hansen)
38:22 3-2 Deanna Morin

42:08 4-2 Josephine Asperup (Frandsen) PP2
46:50 4-3 Kate Lumley
58:20 4-4 Haley Northcole (Lumley) PP1

65:00 4-5 Reka Partos (avgörande straff)

Skott: 35-32 (8-12, 12-10, 11-6, 4-3, 0-1)