Redhawks bjöd bort målen mot Linköping
Publicerad: 2021-10-14
Kvällens bortamatch mot Linköping slutade med uddamålsförlust sedan Redhawks bjudit hemmalaget på tre av deras fyra mål i kväll. Prestationen var inte på den nivå som någon vill att den ska vara i en match där slutresultatet skrevs till 3-4.

Redhawks öppnade målskyttet i kvällens bortamatch mot Linköping. Men mycket mer positivt än Marcus Sylvegårds mål blev det inte i kväll. Just formationen med lillebror Sylvegård, Kalle Östman och Carl Persson var Redhawks klart främsta och den som kom upp på en bra nivå.

Hemmalaget skapade förvisso inte särskilt många chanser, men när Redhawks gick bet i en närkamp i det defensiva sarghörnet kunde Linköping kvittera.

Förvisso fick Redhawks bästa tänkbara start på den andra perioden. Bara 20 sekunder in på den satte Carl Söderberg sitt lag i förarsätet.

Därifrån skänkte Redhawks bort matchen. Tre pucktapp i egen zon gav Linköping tre raka mål och plötsligt var underläget två mål stort inför den tredje.

Väl där var det förvisso Redhawks som hade avsluten mot mål, men de riktigt stora möjligheterna var inte där. Kalle Östman reducerade dryga tre minuter från slutet och under de avslutande minuterna jagade Redhawks kvitteringen - men den kom inte. Istället var den tredje raka uddamålsförlusten ett faktum.

På lördag finns en chans att bryta den sviten, när Skellefteå gästar Malmö Arena. Tillsammans tar vi tre poäng - säkra dina platser här >>

MATCHFAKTA, SHL Linköping vs. Redhawks 4-3 (1-1, 3-1, 0-1)

4:37 0-1 Marcus Sylvegård (Persson, Östman)
13:57 1-1 Broc Little (Ljungh, Larsson)

20:20 1-2 Carl Söderberg (Descheneau)
22:57 2-2 Christoffer Ehn (utan assist)
26:24 3-2 Markus Ljungh (Little)
34:27 4-2 Filip Bystedt (utan assist)

56:43 4-3 Kalle Östman (M Lauridsen, Olsson)