HV vände och vann i Semifinal 4
Publicerad: 2017-04-07
Matchrapport
MALMÖ. Redhawks fick en kalasstart på det fjärde semifinalmötet med HV71 och ledde med 2-0 efter drygt två minuters spel. Men smålänningarna går aldrig att räkna ut och för andra gången i den här matchserien kunde de vända på tillställningen i tredje perioden. Redhawks ligger nu under med 1-3 i matcher.

Det var lapp på luckan i Malmö Arena i kväll och inte en enda biljett fanns kvar till en plats ute på läktaren. Publiken som fått plats bjöds också på en fantastisk start.

Efter bara 15 sekunders spel kunde Frederik Storm trycka in 1-0 sedan han och Nichlas Hardt kommit två mot en .

Redhawks var inte nöjda med det. Två minuter senare ringde det igen. Comebackande Erik Forssell, som även hade en assist på ledningsmålet, höll sig framme och rakade in en lös puck från en position precis framför HV-kassen.

Publiken eldade på från läktarhåll och Redhawks trummade på nere på isen. Ytterligare mål var sannerligen inte långt borta. Storm blev sånär tvåmålsskytt när han styrde en puck i stolpen. Istället fick Redhawks nöja sig med en tvåmålsledning i paus.

I den andra perioden svängde matchbilden en aning. HV71 fick mer att säga till om och kom också lättare till avslut, men Oscar Alsenfelt, som var tillbaka mellan stolparna efter att ha tvingats att avstå Semifinal 4, satte stopp för deras propåer.

Med ett par minuter kvar missade Redhawks emellertid helt i markeringen framför eget mål och i numerärt överläge kunde Lias Andersson, semifinalseriens kanske hetaste spelare, lirka in reduceringen.

En anstormande kvitteringsjakt var därför att vänta från HV:s sida i den tredje perioden, men någon sådan kom inte. Redhawks hade full koll på händelserna under periodens inledning. Trots det kom en något slumpartad kvittering när Andreas Borgman laddade tunga bössan från blå.

Det blev startskottet på vändningen. Gästerna gjorde tre mål på drygt fyra minuter och Redhawks fick se sig besegrade.

Smålänningarna leder nu matchserien med 3-1 och Redhawks måste vinna i Jönköping på söndag för att säsongen inte ska ta slut.

Redhawks vs. HV71 2-4 (2-0, 0-1, 0-3)
1-0 (0:15) Frederik Storm (Hardt, Forssell)
2-0 (2:15) Erik Forssell (Olsson, Hardt)
2-1 (36:11) Lias Andersson (Sandberg, Berglund) 5/4
2-2 (46:56) Andreas Borgman (Sundh, Brithén)
2-3 (49:40) Ted Brithén (Arlbrandt, Sundh)
2-4 (51:07) Adam Almquist (Stenlund, Abbott)
Skott: 24-28 (12-11, 4-9, 8-8)