• Huvudsponsorer

Redhawks ska ta ny seger mot Karlskrona

28 november 2017 14:58
Inför match

Efter lördagens fina trepoängare borta mot tabelltvåan Färjestad är Redhawks tillbaka i Malmö igen och i morgon väntar hemmamatch mot Karlskrona. Det blir andra gången lagen går upp mot varandra i Malmö Arena den här säsongen och Redhawks ska upprepa förra insatsen genom att ta en ny seger.


Redhawks är hemma igen och tillbaka i fullt slag efter en ledig söndag och en måndag som gick i återhämtningens tecken.

– Vi lät killarna vila i två dagar, framför allt de som slitigt hårdast de senaste matcherna, berättar Peter Andersson.

Det gav också önskad effekt och han kunde hålla en bra träning i dag, med siktet inställt på morgondagens hemmamatch mot Karlskrona.

– Det såg fräscht, glatt och positivt ut på träningen, tycker jag. Man blir trött även mentalt, men får man återhämta sig, vara hemma och koppla bort hockeyn ett par dagar är man snabbt tillbaka och vi ska vara pigga i morgon, menar Andersson, som snabbt fyller på;

– Vi är vältrände, vi orkar jobba och slita.

Lördagens segermatch borta mot Färjestad imponerade. Spelmässigt var det Redhawks match i två perioder innan värmlänningarna tog över i tredje, mycket tack vare den femminutersutvisning som Redhawks drabbades av.

– Vi visade ett jäkligt stort hjärta och stor aapssion. Det var härligt att se det i lördags och vi vet att vi måste göra det i morgon också, säger Andersson.

Morgondagens drabbning med Karlskrona blir det andra hemma i Malmö Arena den här säsongen. Redhawks vann match ett med 3-1, men då stod KHK inte riktigt att känna igen.

– Nej, det var inte så mycket av deras vanliga spel vi fick se i den match. Då checkade de högre, men utan att lyckas. Det i kombination med att de förlorade senast gör att det kanske vill bjuda på något annat i morgon. Men det spelar ingen roll vad de gör, vi måste göra vårt, avslutar Peter Andersson.

Läget i laget

Tidigare i dag kunde Malmö Redhawks meddela den tråkiga nyheten att Erik Forssell tar timeout från hockey med anledning av en sjuk dotter. Han är tyvärr inte den enda spelare som missar morgondagens match.

Sedan tidigare är Cristopher Nihlstorp, Erik Andersson, Niklas Arell, Nichlas Hardt och Max Görtz borta pga skador. I lördags utgick Robin Alvarez efter ett täckt skott och han är inte heller inte spelbart skick. Detsamma gäller juniorbacken Malte Setkov, som varit sjuk i lugninflammation. Lars Bryggman, som missade lördagens match med en sjukdom, är tillbaka i laget.

På dagens träning medverkade flera spelare från Redhawks J20-lag. Backarna Simon Ericsson och Linus Cronholm samt forwards Marcus Sylvegård, Oliver Olsson och Filip Lennström var på is och är aktuella för spel mot Karlskrona.