Redhawks fick nöja sig med en poäng
Publicerad: 2019-01-29
För första gången den här säsongen fick Redhawks lämna en straffläggning med det korta strået. Hemma i Malmö Arena var det bara en puck som letade sig in bakom gästernas målvakt Joel Lassinantti, trots 40 skott. 1-1 efter ordinarie tid och förlängning. När det var dags för straffar var Luleå vassare och lade beslag på bonuspoängen.

Redhawks jagade femte raka segern när Luleå kom på besök i Malmö Arena. Och visst var det också hemmalaget som inledde piggast med ett flertal stora målchanser, utan att få utdelning.

Luleås målvakt, Joel Lassinantti, som blivit utbytt i sina två senaste starter i Malmö Arena, kom upp med flera stora räddningar och skulle även visa sig bli den stora matchhjälten för serieledaren från Norrbotten.

Gästerna tog ledningen med ett något slumpartat mål. Jesper Sellgren kastade in pucken och den letade sig in i mål, igenom trafiken framför mål.

Kastade in handduken, det tvingades Oscar Alsenfelt till efter 20 minuters spel. Han fick en smäll i den första perioden och kunde inte fullfölja matchen.

I hans ställe kom Cristopher Nihlstorp in och inledde med ett par jätteräddningarn. Nihlstorp spikade igen helt under resterande del av ordinarie matchtid och från sin position längst back fick han följa medspelarnas jakt på kvittering.

Det dröjde länge, men till slut kom den. Med mindre än fyra minuter kvar innan matchuret nådde 60 bökade Konstantin Komarek in 1-1-pucken från nära håll. Det stod sig under de minuter som återstod och förlängningen bjöd inte heller på något avgörande.

Istället fick vi ta till straffar, en spelform Redhawks var obesegrat i inför matchen. I kväll blev det dock förlust, när Luleå var kliniska i sina lägen. Därmed fick Redhawks nöja sig med en poäng mot serieledaren.

MATCHFAKTA, SHL Redhawks vs. Luleå (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 0-1)

15:22 0-1 Jesper Sellgren (Olausson, Kovacs)

56:16 1-1 Konstantin Komarek (Händemark, Ekberg)

65:00 1-2 Noel Gunler (avgörande straff)

Skott: 40-28 (10-5, 11-8, 14-9, 5-5, 0-1)
Publik: 5 376 personer (Malmö Arena)