Stark vändning av J20
Publicerad: 2020-09-20
Redhawks fick en tuff start i dagens hemmamatch mot HV71. Men i J20 SuperElit Södra vände Redhawks ett 2-4-underläge till seger med 6-4 och bärgade på så sätt tre tunga poäng.

{!C}

I väntan på att Redhawks ska kliva in i SHL har J20 SuperElit redan hunnit avverka fyra matcher. I dag tog Redhawks sin andra seger, när killarna vände ett underläge till vinst mot serieledande HV71.

Starten var tuff. Gästerna från Småland gick snabbt fram till en tvåmålsledning och efter ett par minuters spel i den andra perioden ledde HV71 med 4-2.

Men via ett fem minuter långt numerärt överläge gick Redhawks ikapp tack vare mål från Axel Björnkvist och Anton Olsson. När Alexander Malinowski några minuter senare sköt 5-4 skulle det visa sig bli det matchvinnande målet.

I tredje perioden höll Redhawks ställningarna. Björnkvist blev tvåmålsskytt när han kunde spika segersiffrorna till 6-4 genom ett mål i tom bur.

MATCHFAKTA, J20 SuperElit Södra Redhawks vs. HV71 6-4 (2-3, 3-1, 1-0)

3:25 0-1 Alexander Lundman (Olausson)
5:43 0-2 Alexander Lundman (Almquist, Lilja) PP1
10:07 1-2 Tim Lindfors (Magnusson, von Barnekow) PP2
12:14 1-3 Oskar Olausson (Lundman, Brovall)
15:43 2-3 Ivan Björkly-Nordström (utan assist)

22:34 2-4 Mikael Taylan (Salmi-Lilja)
25:23 3-4 Axel Björnkvist (Björkly-Nordström, Malinowski) PP1