Två tjejer med nya kontrakt
Publicerad: 2022-08-19
Ytterligare två spelare förlänger sina kontrakt med Redhawks. Det rör sig om den 23-åriga backen Hilda Törner samt den 20-åriga forwarden Marion Bladh. Duon har kritat på var sitt ettårsavtal. – Viktig för oss att få ha kvar fler spelare ur vår kärntrupp, säger sportchef och huvudtränare Ellinor Rydell.

Truppen fortsätter att ta form inför seriepremiären i DamEttan i oktober. Nu står det klart att både Hilda Törner, 23, och Marion Bladh, 20, är klara för en fortsättning i Redhawks.

– Vi är glada över att tjejerna vill stanna kvar hos oss och vara en del av vår fortsatta resa. De båda vet vad som krävs för att vi ska vara ett topplag i den här ligan och kunna utmana om ett avancemang. Det är också viktigt för oss att få ha kvar fler spelare ur vår kärntrupp. Marion har varit hos oss länge nu medan Hilda snabbt kom in i gänget i fjol och båda är härliga energispridare i gruppen, säger Ellinor Rydell, huvudtränare och sportchef för Redhawks damlag.

{!C}

Marion Bladh är ytterforwarden som, sin unga ålder till trots, varit en del av Redhawks ända sedan damlaget återinstiftades säsongen 2016/17. I fjol noterade hon sig i målprotokollet två gånger om och nu blir det en fortsättning i rött och svart.

– Jag tycker det ska bli superkul att fortsätta min resa i klubben. För mig har det varit en självklarhet att fortsätta i Redhawks och jag ser med spänning fram emot den kommande säsongen, där vi nu kommer stöta på ett tuffare motstånd direkt i seriespelet. Vi har en del nya tjejer som ansluter precis som nytt blod på tränarsidan och det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans under den här säsongen, säger Marion Bladh själv efter att ha skrivit på det nya kontraktet.

{!A}

När det gäller Hilda Törner kliver hon nu in i sin andra säsong som Redhawksspelare. Den Ängelholmsfödda backen har också rutin från SDHL-spel med både Brynäs och Linköping och vet vad som krävs för att ta sig hela vägen till högstaserien.

– Efter en lång sommar är jag otrolig taggad på att dra igång en ny säsong och att få göra det här i Redhawks. Jag trivs fantastiskt bra i klubben och brinner för att fortsätta resan här. Här i Malmö får jag dessutom möjligheten att både fortsätta satsa på min hockey samtidigt som jag kan studera vid universitetet. Ett perfekt upplägg för mig och jag är redo att ge allt när vi kliver in i säsongen på riktigt, säger Hilda Törner själv i en kommentar.

Marion Bladh och Hilda Törner har skrivit på var sitt ettårskontrakt som sträcker sig över den här säsongen.

{!B} {!D} {!E} {!F} {!G}

Christian Winnberg