TV: Filander redo för nästa CHL-match
Publicerad: 2018-09-01
Inför match
Efter gårdagens premiärseger i Champions Hockey League, hemma mot TPS Åbo (8-4), är det i morgon dags för gruppspelets andra omgång. Redhawks får besök av vitryska Yunost Minsk, som föll med uddamålet i bortamötet med Red Bull München i går. – Förhoppningsvis kan vi bjuda på lika många mål framåt igen, säger Martin Filander.

{!A}

FAKTA / Redhawks vs. Yunost Minsk
Nedsläpp söndag kl 15:00
Malmö Arena, Malmö - Fritt inträde (biljetter delas ut i huvudentrén från kl 13:45)

Matchtruppen:
Som det ser ut dryga dygnet före nedsläpp kommer Redhawks till spel med samma manskap som i 8-4-segern mot TPS Åbo i går.

Ej uttagna:
Niklas Arell (skadad), Henrik Hetta (skadad), Emil Molin (skadad).

Formen:
Redhawks inledde Champions Hockey League med ett målkalas och en storseger mot TPS Åbo, 8-4, under gårdagskvällen. Peter Andersson var nöjd med mycket, men såg också att laget föll ner i djupa dalar. Oavsett så är det ett styrkebesked att smälla in åtta puckar mot det finska topplaget.
Yunost Minsk är outsidern i gruppen, men i fredagskvällens premiär borta mot förstaseedade Red Bull München visade de att de absolut inte tänker sälja sig billigt. Tyskarna gick förvisso fram till 4-1 tidigt i den andra perioden, men Yunost Minsk gjorde match av det hela och föll till slut med uddamålet, 3-4.

Formstarkaste spelarna:
En match:
Redhawks: Lars Bryggman 3p (3+0), Fredrik Händemark 3p (0+3), Carl-Johan Lerby 3p (0+3), Emil Sylvegård 2p (2+0), Konstantin Komarek 2p (0+2)).
Yunost Minsk: Anatoly Protasenya 1p (1+0), Pavel Razvadovsky 1p (1+0), Pavel Volchek 1p (1+0), Alexander Kulakov 1p (0+1), Stanislav Lopachuk 1p (0+1).

Special teams:
Redhawks: 75,0% i PP / 71,4% i PK
Yunost Minsk: 50,0% i PP / 100,0% i PK

Håll koll på
Förstakedjan med Lars Bryggman, Fredrik Händemark och Marcus Sylvegård var het för Redhawks i går. De två förstnämnda känner varandra väldigt väl och fungerar som en utmärkt duo, nu kompletterade av unge och hungrige Sylvegård junior.
Maxim Parfeyevets vann poängligan i den vitryska ligan i fjol, i stor stil, med imponerande 62 poäng (30+32) på 42 matchen. Han fanns emellertid inte med i gårdagens premiärmatch borta mot Red Bull München, men om han finns i laguppställningen i morgon är han en kille att hålla ett extra öga på.

{!B} {!C}

Christian Winnberg