Redhawks klart för CHL-kvartsfinal
Publicerad: 2018-11-20
BERN. Redhawks är klart för kvartsfinal i Champions Hockey League efter en väl genomförd bortamatch i PostFinance-Arena. Defensivt, med Oscar Alsenfelt i målet, stängde igen butiken totalt och stoppade Berns stjärnspäckade lag från att få utdelning. Stefan Warg punkterade åttondelsfinalen med ett mål i tom kasse i slutminuterna.

Redhawks hade 4-1 att gå på inför kvällens returmöte mot Bern, men det var inget som märktes från första nedsläpp. I den första perioden var det nämligen Redhawks som styrde och ställde och det var nära ett bortamål ett par gånger om.

De där målen skulle dock lysa med sin frånvaro under stora delar av matchen. Det var mållöst efter 20 minuter - och 0-0 stod sig även efter 40 minuter. I den andra perioden fick Redhawks freda sig defensivt - och gjorde det bra. Försvarsspelet var prickfritt precis som Oscar Alsenfelts spel mellan stolparna.

Redhawkskeepern såg till att stoppa samtliga 26 skott som han fick mot sig i kväll och Stefan Warg lyfte in en puck i tom bur med knappt två minuter kvar att spela.

Champions Hockey League-resan går därmed vidare och i kvartsfinalen ställs Redhawks mot ett välbekant motstånd. Redhawks går nämligen upp mot gruppspelsmotståndaren Red Bull München. Matcherna spelas de två inledande tisdagarna i december, den 4 och 11.

MATCHFAKTA, Champions Hockey League SC Bern vs. Redhawks 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

58:18 0-1 Stefan Warg (Ekberg) ENG

Skott: 26-16 (4-8, 14-3, 8-5)
Publik: 13 573 personer