Värmlänningarna tog första slaget
Publicerad: 2021-04-05
Efter tuff start fällde Redhawks i dagens åttondelsfinal mot Färjestad. Med 0-2 på tavlan efter knappa tio minuter hade Redhawks en backe att bestiga. Och Redhawks kom också långt uppför den, när spelet skapade många chanser, men det blev bara ett mål framåt. På onsdag behövs seger för att chansen att avancera ska finnas.

Två tidiga utvisningar resulterade i ett tidigt tre mot fem-underläge för Redhawks. Den möjligheten tog också Färjestad, som tidigt hamnade i ett målmässigt överläge efter att de tryckt inte mindre än sju skott på mål under de inledande minuterna.

När Redhawks började komma in mer i matchen kom 0-2:an som en kalldusch och uppförsbacken blev genast brant.

Den jobbade sig Redhawks uppför och började skapade betydligt mer offensiv zontid i den andra perioden. Matt Puempel fick också med sig ett mål, när han kastade in pucken på kassen. Det gav luft under vingarna.

Det kunde mycket väl varit kvitterat innan den andra pausvilan och att det inte var det under den tredje perioden får gästerna också tacka sin lyckliga stjärna för.

Redhawks fick inte in det så viktiga målet utan kom inte närmre än Puempels stolpskott i powerplay.

Nu gäller det att vinna i Karlstad både på onsdag och torsdag för att vända på det här och avancera till kvartsfinal.

MATCHFAKTA, Åttondelsfinal 1:3 Redhawks vs. Färjestad 1-3 (0-2, 1-0, 0-1)

3:06 0-1 Jacob Peterson (Viksten, Lindqvist) PP2
9:33 0-2 Niclas Lundgren (M Johansson, Åslund)

28:34 1-2 Matt Puempel (M Lauridsen, Persson)

58:55 1-3 Martin Johansson (A Johansson, Blum) ENG

Skott: 29-24 (9-11, 11-7, 9-6)