• Huvudsponsorer

Junioruppdatering från sportchef Kollar

29 maj 2017 14:10
Junior

Precis som Redhawks SHL-spelare är även klubbens elitjuniorer i full gång med sin fysträning inför den kommande säsongen. Sedan några månader tillbaka är Tomas Kollar ny sportchef just för elitjuniorer och han delger hur träningen och de kommande J20- och J18-trupperna ser ut.


Malmö Redhawks har en av Sveriges absolut bästa juniorverksamheter. De unga spelarna är, precis som SHL-spelarna i A-laget, igång för fullt med sommarträningen.

– Vi har varit igång sedan den 17 april och just nu är det Albin Blomqvist, vår nya heltidsanställda fystränare, som leder styrkorna, säger Tomas Kollar, Sportchef Elitjunior, som även berättar att de kör ett till två pass om dagen, fem dagar i veckan.

Fjolårssäsongerna tog slut för ett par månader sedan för såväl J18 som J20 och suget efter den kommande säsongen finns hos killarna sedan ett tag tillbaka.

– Jag får en väldigt positiv känsla från killarna. De kör på bra och man ser att det finns en stor vilja att bli bättre. Albin gör ett jättebra jobb och spelarna tycker att det är kul med träning. Extra roligt är det att se hur de driver på varandra. Redan nu har vi många spelare som tagit kliv framåt och gör bättre resultat, något som är positivt både för oss och för dem själva. Men mycket jobb återstår ändå innan säsongstart, säger Kollar.

I fjol vann Malmö Redhawks J20 SuperElit Top 10 för första gången i klubbens historia. SM-slutspelet blev emellertid inte lika framgångsrikt, då AIK blev för tuffa redan i den första rundan. Även J18 mötte sina övermän tidigt, men trots att den gångna våren inte blev så lyckosam som ledningen självklart hoppats på, så finns en hög målsättning inför 2017-18.

– Vi siktar högt med båda lagen. Spelar man i Malmö Redhawks juniorlag är det underförstått att man ska göra det. Vi vill hela tiden bli bättre och strävar efter att vinna varje match. Det är inte bara något som vi ledare hittat på, utan det är gruppen som varit med och lagt den höga ribban, meddelar Kollar.

I fjol var Redhawks det SHL-lag som hade flest egenfostrade spelare i truppen - och dessutom var det ett flertal spelare från juniorlagen som fick chansen att visa upp sig i A-lagsdressen. Och nu på sommaren är det nära en handfull spelare som är med och tränar med A-truppen.

– Vi har fyra spelare i Oliver Olsson, Marcus Sylvegård, Oscar Eklind och Filip Lennström som är uppe och kör med A-laget, berättar Kollar.

Det är dessutom många egenfostrade spelare som tar klivet upp från J18 till J20 inför den kommande säsongen.

– Vi har en del 99:or och fyra 00:or som flyttas upp från J18 till J20. Samtidigt behåller vi stommen från vår 98-kull. Jag tycker att vi har ett intressant lag, där det dessutom finns stor utvecklingspotential vilket gör att vi kan forfarande ta steg. Det är inget snack om att vi siktar högt resultatmässigt, samtidigt som fokus ändå ligger på att bygga spelare till vårt A-lag, säger Kollar.

Fyra spelare hämtas dock in utifrån till J20-laget inför den kommande säsongen. Det rör sig om backen Simon Eriksson samt forwards Jakob Karlsson, Jesper Rosdahl och Gustav Green, som är brorson till den tidigare Redhawksspelaren Morten Green. Tomas Kollar ger sin syn på kvartetten nedan.

Simon Eriksson, back, 18 år, 186 cm, 83 kg
I Simon får vi in en modern och rörlig tvåvägsback med fint spelsinne. Han har spelat A-lagshockey med Tyringe de tre senaste säsongerna och han var dessutom assisterande lagkapten under den gångna säsongen.

Jakob Karlsson, forward, 18 år, 177 cm, 77 kg
Även Jakob har spelat A-lagshockey den gångna säsongen, i Division 2, med Avesta. Det är en vältränad rightare med bra skridskoåkning, han är skicklig med pucken och har ett bra målsinne.

Jesper Rosdahl, forward, 17 år, 191 cm, 84 kg
Jesper är en Malmökille som flyttar hem igen efter att ha spenderat de två senaste säsongerna i Skellefteås organisation. Han är en stor och stark ytterforward som besitter goda egenskaper och har många verktyg i sin verktygslåda.

Gustav Green, center, 16 år, 183 cm, 75 kg
Gustav är en smart tvåvägscenter som har bra gener (brorson till Morten Green). Han debuterade i danska ligan med Rungsted redan förförra säsongen och var ordinarie i laget i år, där han hade Björn Hellkvist som tränare. Det är målmedveten och bra kille som är väldigt dedikerad och noggrann i all sin träning.