Redhawks segrade i seriepremiären
Publicerad: 2021-10-05
Visst blev det seger i säsongens första seriematch. Hemma på Isstadion slog Redhawks tillbaka Hvidovre, när segersiffrorna skrevs till 3-1.

Efter nästan ett år utan tävlingsmatcher var det äntligen dags för premiär i DamEttan Södra, när Redhawks tog emot Hvidovre i ett Öresundsderby hemma på Malmö Isstadion.

Det märktes att det var premiär och något speciellt att det var just Hvidovre som stod för motståndet. Redhawks förde spelet, men lyckades inte riktigt ta sig till de allra hetaste målchanserna.

Ledningsmålet kom ändå i slutet av den första perioden. Natalie Perry tog ett avslut som gav retur och den rakade Agata Sarnovska in i nät.

Därefter dröjde det till halva matchen var passerad innan Julie Jensen lyckades trycka in en lös puck framför mål. Det blev dock inte det förlösande målet, utan gästerna åt sig tillbaka in i matchen.

Hvidovre reducerade strax efter Redhawks andra mål och danskorna hade också bud på en kvittering, men Lisa Jensen i Redhawkskassen stod emot.

I tredje perioden var det slutligen ändå Redhawks som tog över och förlade så gott som allt spel till den offensiva zonen. Det resulterade i ett tidigt tredje mål. Emma Jensen laddade den stora bössan från blå och smällde in ett slagskott. Fler mål bjöd kvällen inte på, även om Redhawks fortsatte att skapa.

Segersiffrorna skrevs därmed till 3-1 och Redhawks inledde DamEttan med tre sköna poäng. Närmast på schemat står en ny hemmamatch, när Karlskrona kommer till Isstadion på söndag. Nedsläpp sker klockan 18:30.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra Redhawks vs. Hvidovre 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

15:37 1-0 Agata Sarnovska (Perry)

32:15 2-0 Julie Jensen (utan assist)
35:26 2-1 Line Sofie Ernsy (Henriksen)

44:31 3-1 Emma Jensen (Andersson)

Skott: 31-14 (10-5, 7-6, 14-3)