• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 29 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 19 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Hemma
Mora
MIK
Borta
Malmö
MIF

Redhawks fixade femte raka trepoängaren

2 november 2017 21:20
Matchrapport

Redhawks fortsätter att hämta hem trepoängare i SHL. I kväll kom den femte raka när Mora bortabesegrade med 3-1. Jonas Gunnarsson gjorde comeback efter att ha spenderat fjolårssäsongen i Nordamerika och inledningen av hösten på lån i HV71. Han höll sånär nollan i sin återkomst. Kvällens vinst innebär att Redhawks är ny fyra i tabellen.


Efter tisdagens uddamålsförlust mot Ocelari Trinec var Redhawks i kväll tillbaka i SHL-spel. I seriespelet var allt som vanligt och Redhawks bärgade sin femte raka fullpoängare genom att bortabesegra nykomlingen Mora med 3-1.

Det var också Redhawks som inledde matchen bäst och tog ett fast grepp om taktpinnen. Det spelmässiga överläget gav inte alltför många heta målchanser, men Fredrik Händemark var ytterst nära att pricka in ledningspucken när en skymd Morakeeper i Christian Engstrand räddades av sin stolpe.

Istället var det Redhawks specielle bortamålskytt, Filip Lennström, som klev fram och spräckte hemmanollan. I en spelvändning satte Kim Rosdahl upp honom till ett direktskott, som nätt och jämt letade sig över mållinjen.

Den andra perioden var spelmässigt jämnare, men även den kom att gå i Redhawks favör. På nytt levererade powerplay. Carl-Johan Lerby slog en bra passning och Max Görtz klippte till direkt. 2-0 var ett faktum.

I slutminuterna kunde Kim Rosdahl, för andra SHL-matchen i rad, pricka in en puck i motståndarnas tomma bur och på så sätt säkra de tre poängen.

Tillbaka i Redhawksdressen denna kväll var Jonas Gunnarsson, efter att målvakten spenderat fjolårssäsongen i Nordamerika och inlett den här hösten med spel för HV71. Hans comeback i Redhawks kunde knappt bli bättre. Han höll nollan i 58 minuter och 39 sekunder innan Mora kunde reducera till spika slutresultatet. Med tre nya poäng på kontot är Redhawks uppe som ny fyra i tabellen.

En match återstår innan det är dags för uppehåll i SHL. På lördagseftermiddagen ställs Redhawks mot Skellefteå på bortaplan.

MATCHFAKTA, SHL
Mora vs. Redhawks (0-1,0-1, 1-1)

13:30 0-1 Filip Lennström (Rosdahl, Mäntylä)

26:12 0-2 Max Görtz (Lerby, Olsson) PP1

58:24 0-3 Kim Rosdahl (Händemark) ENG
58:39 1-3 Matt Bailey (Fagerudd, Engstrand)

Skott: 23-26 (6-7, 11-9, 6-10)
Publik: 4 119 personer