• Huvudsponsorer

Lör 01 Apr  (1 match)
Mån 03 Apr  (1 match)
Ons 05 Apr  (1 match)
Fre 07 Apr  (1 match)
Sön 09 Apr  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Ons 29 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Malmö
MIF

Filander: "Dags att göra en bra bortamatch"

11 oktober 2017 16:17
Inför match

Under torsdagskvällen spelar Redhawks sin sjunde match på 13 dagar. Linköping står för motståndet på bortaplan och Redhawks har siktet inställt på att hitta rätt i spelet utanför Malmös stadsgränser. – Vi ska tänka hemmaspel även när vi är på bortaplan, säger assisterande tränare Martin Filander.


Onsdagen innebär veckans första matchlediga dag för Redhawks. Efter SHL-match mot Örebro i måndags och CHL-drabbning med Kometa Brno i går har spelarna fått en något lugnare dag inför det som stundar i morgon, ett bortamöte med Linköping.

– Det är dags att göra en bra bortamatch, säger assisterande tränare Martin Filander.

Bortaspelet har inte riktigt klickat under säsongsinledningen och Redhawks har ännu inte spelat hem någon seger på bortais.

– Vi har en bra känsla i laget även och spelet hackat lite på slutet. Tillsammans med spelarna har vi hittat en plan för hur vi ska kunna sätta mer fart på grejerna och få upp vår aggressivitet igen, säger Filander och fortsätter;

– Med tredjeperioden mot Örebro och matchen mot Kometa i går så har det gått åt rätt håll. Vi vet hur vi ska spela för att vara bättre och vi behöver ha mer fart. Det är ingen hemlighet, men ibland kan det bli att man tänker för mycket och då bli passiv, glömmer bort att åka och det gäller att vi tillsammans påminner varandra om hur vi ska spela. Vi har gjort våra bästa matcher när vi spelat med hög fart.

När det gäller bortaspelet finns det en sak som Filander verkligen vill ha en bättring på.

– Starterna är en stor grej som vi ska göra bättre. Som det varit har vi väntat och sett lite vart matchen tagit vägen när hemmalaget kommit ut hårt. Det har gett oss ett handikapp på ett par mål och då är det uppförsbacke direkt. Så var det i Skellefteå, Ängelholm och även nere i Tjeckien. Vi ska sätta oss i ett bättre läge, ta tag i sakerna direkt från start - så som vi gjort på hemmaplan och tänka hemmaspel även när vi är på bortaplan, menar Filander.

Läget i laget

Redhawks har samma spelare att tillgå som i senaste SHL-matchen. Det innebär att en trio spelare fortsatt är otillgängliga för spel; Carl-Johan Lerby, Rhett Rakhshani och Kim Rosdahl.

Är du inte på plats i Linköping i morgon köper du hem matchen genom att klicka här!

Dina biljetter till Redhawks hemmamatcher köper du genom att klicka här!