• Huvudsponsorer

Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Ons 29 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tis 02 Jan  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Lör 06 Jan  (1 match)
Hemma
Växjö Lakers
VLH
Borta
Malmö
MIF

Kvartsfinalen fortsätter i Växjö i morgon

20 mars 2017 14:22
Inför match

Två matcher som slutat oavgjort efter ordinarie tid. Så lyder facit från inledningen av kvartsfinalserien mellan Redhawks och Växjö Lakers. Lagen har vunnit var sin förlängning och i morgon är det dags för rond tre. Klockan 19 släpps pucken i Vida Arena, där Redhawks ska stjäla ännu en match på bortais.


Redhawks hade i går en god chans att gå fram till 2-0 i matcher mot grundseriesegrande Växjö Lakers, men gästerna drog det längsta strået i förlängningen under gårdagens match i Malmö Arena. Redhawks huvudtränare, Peter Andersson, blickar mot det som komma skall.

– Det gäller att släppa det som varit och blicka framåt. I går var i går och i morgon är i morgon. Det är något jag gillar, att vi inte behöver älta det som varit i går. Det kommer snabbt en ny chans, säger han.

1-1 i matcher innebär dessutom att Redhawks fortfarande har mycket goda chanser att ta sig vidare.

– Känslan är god, vi har vuxit in i serien. Vi kan tampas mot de laget som vann SHL och var 18 poäng före oss när serien summerades, säger Andersson.

I dag har Redhawks spenderat tid med att studera så väl positiva som mindre positiva detaljer från de tidigare matcherna samt förberett sig inför morgondagens match.

– Under förmiddagen tittade vi på video, cirka 80-20 i fördelning på saker som vi gjorde bra kontra det som vi gjorde mindre bra. Allt är sälla perfekt i 60 minuter av en match, menar Andersson och fortsätter;

– Vi vill putsa till vissa detaljer i spelet och minimera våra turnover, att minska från tio till fem. Men vi har betonat att vi gjort väldigt många bra saker. Vi har ett bra grundspel, vi känns stabila och trygga, släppte bara åtta målchanser mot oss medan vi skapade 14 offensivt. Dessutom vann vi tacklingarna, tekningarna, skotten och hade bara fyra utvisningsminuter. Det finns väldigt många positiva saker till i morgon och samtidigt nollställa sig mentalt - nu är det en ny match.

Spelarna fick själva bestämma huruvida de ville träna på is eller hålla sig i gymmet i dag.

– Dagens träning var inte det viktigaste, utan det är matchen i morgon som är det. Man kan förbereda sig på olika sätt. Är du 20 år kanske du vill på is. En 35-åring kan ha andra ingångsvärden och laddar om till matchen på ett annat sätt. I dag kändes det dessutom som att vi inte behövde en lagträning på det sättet, utan kommer att vara förberedda ändå, säger Andersson.

På frågan om Växjö kan komma med något oväntat till matchen i morgon känner Peter Andersson att han och hans lag har bra koll på motståndaren.

– De är inlästa på vad vi vill göra och vi har bra koll vad de vill. Därför är det också viktigt att inte dra på sig några utvisningar, för det är främst där det kan ske, tycker han och går in på Växjös 3-2-mål från i går;

– De gjorde en liten korrigering i powerplay, när det avgörande målet kom.

I spelet med lika många spelare på isen blir det svårare att damma av några överraskningar.

– Vi har stor respekt för deras skicklighet men om vi följer vårt grundspel och gör vad vi ska så blir det inga överraskningar mot oss, påpekar Andersson.

Han har inte mycket att berätta kring laget så här dagen innan match, utan allt bestäms under matchdagen.

– Det får vi se i morgon, säger Peter Andersson avslutningsvis.