• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 29 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 19 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar

Malmö Redhawks startar hockeygymnasium för tjejer

10 november 2017 14:00
Dam

Till hösten 2018 sjösätter Malmö Redhawks nästa steg i den långsiktiga satsningen på tjej- och damhockeyn. Nu startar Malmö Redhawks nämligen ett hockeygymnasium för att tjejer ska kunna kombinera sina studier med hockey på hög nivå i Malmö. Hockeygymnasiet startas i samarbete med Fria Läroverken.


Malmö Redhawks tar nu nästa steg för att fortsätta den långsiktiga satsningen på tjej- och damhockey. Till hösten 2018 startar Malmö Redhawks, i samarbete med Fria Läroverken, hockeygymnasium för tjejer, något som innebär att hockeysatsande tjejer kommer att ha möjlighet att kombinera sina studier med hockey på hög nivå - även på hemmaplan i Malmö.

– Tillsammans med Fria Läroverken skapar Malmö Redhawks förutsättningar för damhockeyn att utvecklas. Malmös och Skånes hockeytjejer ska kunna välja ett lokalt alternativ för sin fortsatta utveckling - både utbildnings- och hockeymässigt. Att Malmö Redhawks siktar mot SDHL och att tjejerna på hockeygymnasiet är damlagets framtida stomme, är en självklarhet, säger Malmö Redhawks Sportchef Elitjunior & Dam, Tomas Kollar, som var på plats på TODO, den stora jobb- och utbildningsmässan i Malmö, tidigare i dag.

– Med ett lokalt hockeygymnasium skapar vi framför allt förutsättningar för tjejerna i Skåne att utvecklas i hemmamiljö men också möjligheten att attrahera talanger från andra delar av Sverige som ser potentialen i tjej- & damsatsningen i Malmö, säger Jonas Kellander, huvudtränare i Malmö Redhawks damlag.

– Vår satsning på tjej- och damhockeyn går vidare och ett hockeygymnasium i samarbete med Fria Läroverken känns som ett mycket viktigt steg i denna långsiktiga satsning, säger Malmö Redhawks VD, Patrik Sylvegård.

Mer information om det nya hockeygymnasiet går att hitta här!