• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 21 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Söndag Sön 25 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Söndag Sön 4 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Lördag Lör 31 Mars Mar

Skadedrabbat Redhawks lånar Tobias Ekberg

23 december 2017 10:55
Lagbygget

Tidigare i månaden var Tobias Ekberg inne och tränade med Redhawks. Nu är det klart att han lånas in för att täcka upp för de skador som finns på backsidan och han är tillgänglig för spel i annandagsmatchen hemma mot Frölunda.


Malmö Redhawks har en skadedrabbad backsida och agerar inför annandagsmatchen hemma mot Frölunda. Tobias Ekberg, 23, lånas in från IK Pantern.

– Tobias är en toppspelare i HockeyAllsvenskan. Han är en skicklig tvåvägsback som är såväl rörlig som duktig med pucken. Han kommer att göra bra ifrån sig hos oss, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård och fortsätter;

– Vi är jätteglada över att vi har det här fina samarbetet med Pantern och att vi kan hjälpa varandra i situationer som den vi befinner oss i just nu. Pantern gör det dessutom jättebra när det kommer till utveckling av spelare.

Tobias Ekberg gör sin andra säsong i HockeyAllsvenskan, men den första i IK Pantern. Han har imponerat stort hela hösten och på sina 29 matcher svarat för 17 poäng (4+14). Dessutom är han en av seriens främsta när det gäller statistiken för +/-, där han är noterad för +12.

– Det ska bli riktigt kul att få debutera i SHL. Det är något jag kämpat och slitit för länge och haft som ett stort mål. Att få göra det nu, efter halva säsongen, är extra roligt och jag ser det som ett tecken på att jag gjort det bra i Pantern, säger Tobias Ekberg själv i en kommentar.

För en knapp vecka sedan var han inne och gjorde ett träningspass med Redhawks, något han ser som positivt inför matchdebuten.

– Jag tyckte att det kändes bra på den träningen. Det var lite högre intensitet än vad jag är van vid samtidigt som det bara var en kort träning. Men självklart är det skönt att jag fått känna på miljön och redan träffat alla grabbarna i laget, menar Ekberg, som finns med på Redhawks träning på juldagen.