• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 29 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Måndag Mån 5 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar

Rookiedag ska ge förberedda spelare

3 juni 2017 16:58
SHL

Under gårdagen genomförde SHL för första gången en heldag för spelare som kommande säsong kommer att spela under så kallat rookiekontrakt. Syftet med dagen var att på olika plan förbereda spelarna för vad det innebär att vara elitspelare i SHL.


En diger skara människor samlades under fredagen för information om och samtal kring en mängd olika saker som kommer med att vara spelare i SHL.

Rookiedagen vände sig till spelare som spelar med rookiekontrakt i SHL 2017-18. 36 spelare var på plats - varav två från Malmö Redhawks - tillsammans med flera representanter från SHL, spelarfacket SICO, representanter från Riksidrottsförbundet och ett antal andra inbjudna personer.

Dagen planerades och anordnades av SHL i nära samarbete med SICO och det var första gången en sådan här träff genomfördes. Innehållet var digert och dagen har planerats under en lång tid för att få så bra innehåll som möjligt.

Rustade för SHL

Syftet med dagen var att ge spelarna en större trygghet för att komma så väl förberedda som möjligt till SHL.

Sammantaget handlade det om vad det innebär att vara elitspelare i SHL och vad som kommer med den rollen. Dagen delades in i olika block med olika fokus.

Dels informerades och förbereddes spelarna för vad SHL är och står för. Det handlade dels om strukturen men framförallt om värdegrunder, varumärke, kommunikation och uppförandekoder. Ett block handlade också om spelarnas säkerhet.

Spelarfacket SICO pratade om vikten av utbildning och att de hjälper till i det avseendet. Dessutom en del andra saker som är viktigt att känna till och att tänka på som SHL-spelare.

Riksidrottsförbundet (RF) var på plats för att prata om doping och matchfixing.

– Vi är glada över och ser det som positivt att RF var här och informerade ytterligare om de här sakerna. SHL och spelarfacket tycker att det är bra att arbeta förebyggande i de här frågorna, kommenterar Johan Hemlin, sportchef på SHL.

"Väldigt lärorik dag"

En av spelarna som var med på dagen var Redhawks forward Kim Rosdahl, 21.

– Det var en väldigt lärorik dag i Stockholm. Vi fick lärdom i hur SHL är uppbyggd och vad ligan strävar efter, berättar han.

Den del som handlade om varumärke rörde inte enbart SHL:s och klubbarnas olika varumärken - utan även det faktum att spelarna i sig snabbt blir detsamma när de är del av en liga som bevakas så stort som SHL.

– Det gäller att tänka på det i sitt uppförande, både på och utanför isen, att man är en del av och representerar något större. Men även att man ska vårda sitt eget varumärke, säger Rosdahl.

Med sig i Stockholm hade han backen och lagkamraten Carl-Johan Lerby, 19. Och han passar på att skicka en passning till sin unge medspelare;

– "Calle" skötte sig bra, men fick sig nog en och annan tankeställare, avslutar Rosdahl med ett skratt.