To start page
Född
1985-04-09
Nationalitet
Svensk
Längd / Vikt
178 / 83
Position
Forward
Skjuter
Vänster
Moderklubb
IK Pantern
Säsonger i Redhawks
4

90 Mattias Persson

Den Panternfostrade forwarden Mattias Persson växlade klubb till Malmö Redhawks i junioråldern och var en talangfull spelare redan på den tiden. Men det blev aldrig någon A-lagsdebut i Redhawks. Istället tog karriären fart i IK Pantern, där han debuterade i Division I säsongen 2005/2006 - och omgående var han Kirsebergsklubbens främste poängplockare.

Den starka debutsäsongen gav honom ett kontrakt med Tingsryds AIF, där han under två säsonger fortsatte att vräka in poäng, 107 på 76 matcher. Efter tre säsonger i Division I fick han chansen att spela i HockeyAllsvenskan, då han kontrakterades av Troja/Ljungby. För var säsong som gick i Småland blev han en mer tongivande spelare och 2010/2011 var det bara Conny Strömberg och Josh Soares som mäktade med att producera fler poäng i HockeyAllsvenskan än teknikern Persson.

Framgångarna i Ljungby gick inte obemärkt förbi. Tillsammans med radarpartnern Sami Sandell fick han ett Elitseriekontrakt med Luleå. I Norrland fungerade emellertid inte den sociala biten utanför isen och den 29 mars 2012 skrev Mattias Persson på ett treårskontrakt med Malmö Redhawks.

Hemma i Malmö blev han åter den poängspelare som han var i Troja. Han tog hem segern i den individuella poängligan direkt under sin första A-lagssäsong i Malmö Redhawks. Den andra säsongen gick det något tyngre i det offensiva spelet, men samtidigt blev Mattias en spelare som tog ett större defensiv ansvar. Den tidigare så utpräglade offensivspecialisten fick nu även istid i numerärt underläge.

Säsongen 2014/2015 blev Persson starkare på pucken, något som gjorde honom till en komplett spelare, som både var skicklig defensivt och offensivt fick han åter ut sin potential med snabbhet, teknik och speluppfattning. Den 2 april 2015 var han med och spelade upp Malmö Redhawks till SHL och den 17 april 2015 skrev han på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

Statistik [Extern länk]